Skip to main content

Så här budar du på våra auktioner

Hitta och titta på ett auktionsföremål

Du är välkommen att besöka vår auktionssajt när som helst för att se vad som finns just nu. Om du hittar något intressant kan du titta på de bilder vi har lagt ut. Du är också välkommen att besöka vårt showroom i Hisings Backa där du kan titta närmare på föremålet. Tid för visning anges i anslutning till auktionsföremålet.

Eftersom alla våra auktionsföremål har skavanker av varierande slag och säljs i befintligt skick är det viktigt att du undersöker föremålet och bildar dig en uppfattning av dess skick.  

Observera att SOP endast säljer och levererar till kunder i Sverige.

Skapa ett konto

För att kunna delta och buda i våra auktioner behöver du först skapa ett konto. Registreringen är kostnadsfri.

1. Fyll i

  • dina uppgifter, om du budar som privatperson.

eller

  • ditt företags uppgifter om du budar som företag. Observera att det krävs en fysisk kontaktperson med behörighet att ingå avtal för den juridiska personen (företaget).

2. Läs igenom och godkänn auktions- och medlemsvillkoren

3. Signera med BankID. (Kommer senare)

Budgivning

När du har skapat ett konto kan du logga in och registrera dig för den auktion du vill delta i. Du kan lägga bud fram tills att auktionen slutar. Buden som du lägger är bindande och kan inte återkallas. För varje auktionsföremål som ropas ut finns ett klockslag som anger när nedräkningen för auktionen startar. Om någon lägger ett nytt bud inom två minuter från denna tid så fortsätter auktionen och auktionstiden förlängs med ytterligare två minuter. När budgivningen har varit avstannad i två minuter är auktionen avslutad. Därför går det inte att ange en exakt tidpunkt för auktionens slut.

Meddelande om / när du blir överbjuden

När någon annan bjuder över ditt bud får du meddelande om det via e-post.

Utropspris och bud

Auktionsföremålets utropspris är det lägsta bud som accepteras. Vi har alltså inte något s k reservationspris. Du kan välja att lägga bud manuellt eller att lägga ett s k Autobud, dvs. ett bud som motsvarar det högsta belopp som du är villig att betala för auktionsföremålet. När du lägger ett bud som överstiger utropspriset startar en auktionsmotor som bjuder, så förmånligt som möjligt, för din räkning upp till ditt maxbud.

Vinst av auktionsföremål

Det högst angivna budet vinner. Om två lika höga bud har angivits vinner den vars bud registrerats först. Om du vinner auktionen får du ett meddelande från oss via e-post för att bekräfta budet. Därefter skickar vi en faktura till dig, inom tre arbetsdagar. Det är därför viktigt att du bevakar din e-post efter auktionsavslutet. Kolla även skräpposten. Om vi inte kan få kontakt med dig har vi rätt att debitera en avgift för de kostnader vi haft och därefter erbjuda andra kunder att köpa auktionsföremålet, såvida inget annat anges.

Inga tillkommande avgifter

Alla priser anges inklusive moms om inget annat anges. Inga andra avgifter tillkommer heller. Så det du bjuder är det du ska betala om du vinner auktionen. 

Det enda som kan tillkomma är Frakt (om du har beställt det). Initialt kommer vi dock inte ha möjlighet att erbjuda frakt. 

Se även Betalning och utlämning >>

För mer information, se SOPs auktions- och medlemsvillkor >>